Cesta k nám

08. října 2019 | Znalost

Školka růží se nyní nachází na samém okraji chráněné krajinné oblasti Český ráj. Dále na území unikátní barokní komponované krajiny a svazku obcí Mariánská zahrada. Kdysi byla přímo v Sobotce, nyní je v malebné a poklidné vesničce Skuřina, nedaleko Markvartic a Sobotky, blízko hlavní trasy mezi městy Mladá Boleslav a Jičín. Poblíž naleznete známé objekty, jako jsou Trosky, zámek Hrubá Skála, hrad Kost, zámek Humprecht (zde aranžuje kastelánka krásné kytice z květů růží z naší školky), zámek Dětenice, hrad a zámek Staré Hrady či Prachovské skály.

POPIS CESTY:

Od Jičína přes Markvartice. V Markvarticích na návsi odbočit doprava, podle směrovky na Dolní Bousov, a hned doleva, podle směrovky na Zeleneckou Lhotu. Na konci Markvartic kolem hřbitova. Pak už se projede jen vesnička Mrkvojedy a hned potom je Skuřina, kde jsou již umístěné směrovky přímo ke školce.
Od Mladé Boleslavi přes Dolní Bousov, Vlčí Pole, Zeleneckou Lhotu – zde hned na kraji vesničky doleva.
Od Libáně přes Zeleneckou Lhotu – a pak již stále rovně.
Na Skuřině novou asfaltovou cestou stále rovně z mírného kopce, kolem obchodu a u něho můžete po pravé straně u plotu zanechat auto. Za obchodem vede cesta mezi zahradami. Touto cestou stále rovně až přijdete přímo k oplocené růžové školce.

GPS: 50.413548,15.180986